Lys upp ditt hem

Lys upp ditt hem

Det finns många trix för den som vill förnya hemmet med en liten budget. Många kanske inte vet att inredningsdesigners bästa knep för att skapa ett snyggt hem är att sätta in många ljuskällor. Det finns olika saker som man kan fokusera på. Om man har en stor budget att röra sig med så skulle man till exempel kunna installera spot lights i olika rum. Vill man kunna leka med ljuset så kan man köpa lampor som går att justera i ljusstyrka. Det har även visat sig i forskning att humöret kan påverkas väldigt mycket utav den ljussättning man har i olika rum. Det är därför ett viktigt ämne och om man märker att man är känslig för olika ljus så kanske man ska ta kontakt med en expert som kan hjälpa en.

Titta upp i taket

Det finns många snygga taklampor som kan göra stor skillnad i hemmet. Antingen kan man köpa något mer klassiskt som en kristallkrona vilket funkar bra i både vardagsrum och matsal. Skulle man vilja skapa en lyxig känsla i sovrummet så kan man ju hänga en kristallkrona även där. Men det kanske känns lite onödigt med tanke på att man nästan bara sover i det rummet. Om man hellre skulle vilja skapa en modern stil i sitt hem så finns det många snygga alternativ! IKEA är faktiskt väldigt bra på att skapa moderna kreationer till riktigt bra priser.

Ljus som påverkar humöret

En del människor är mer känsliga för ljus och det finns de som kan få migrän på grund av blinkande eller starkt ljus. Det är därför väldigt viktigt att man väljer ljussättning i sitt hem som är harmoniskt, medan man på en arbetsplats kanske behöver lite starkare och klarare ljus för att bli mer fokuserad. Det finns många olika saker man ska tänka på speciellt om man känner att man är känslig för vissa ljus. En del kan vara känsliga för kalla ljus och då är det såklart bättre om man väljer lampor med varmt sken. Sedan är det såklart en smaksak! Man får känna sig fram tills man hittar det som passar en själv.

Små ljuskällor på olika platser

Det är trevligt om man har små ljuskällor på olika platser i hemmet. Då kan man själv välja hur många man ska ha igång samtidigt och det kan skapa en gemytlig känsla i hemmet. Man behöver ju inte bara ha belysning i taket, det kan vara trevligt med en läslampa vid fåtöljen eller kanske en liten prydnadslampa på kaffebordet. Om man vill så kan man ju kombinera med levande ljus vilket också ska ha en lugnande effekt på sinnet. Köp doftljus för att få en härlig arom i hemmet.

dante