Designa med hjälp av ditt barn

Designa med hjälp av ditt barn

Att involvera sitt barn i hemmet genom olika sysslor kan vara ett roligt och effektivt sätt att stärka samhörigheten i familjen. Om det dessutom ger resultat i form av små konstverk som kan pryda hemmet blir det bara bättre. Nedan finns flertalet förslag på hur du och ditt barn kan inspireras och utvecklas tillsammans genom olika typer av pyssel och aktiviteter.

Gör egna smycken

Att pyssla ihop egna smycken tillsammans med ditt barn kan vara en rolig och något tålamodsprövande aktivitet. Ett exempel på smycke som ni kan göra är armband i makraméstil som även går att repa upp och återanvända. Bokstavspärlor är också en populär detalj att tillföra, vilket också skapar en personlig touch på verket. Likaså är halsband ett bra smycke att börja med när ni skapar.

Påskpyssel

Eftersom påsken ligger runt hörnet, passar det utmärkt att skapa olika ting i denna högtids tema. Exempelvis kan ni färga ägg i olika pastellfärger eller skapa vackra påskkort genom att låta barnen gå loss med papper och färg. Perfekt att ge bort till mormor eller farmor. Att skapa olika blomsterarrangemang kan även det vara en mysig sak att göra tillsammans. Det räcker att köpa lökväxter på kruka och plantera ner i en korg tillsammans med ditt barn. Stick ner några fjädrar och kanske en hemmagjord påskkärring så har ni en fin dekoration att ge bort eller ha hemma.

Pyssla med löv

Att plocka in naturen i ditt hem genom att skapa olika kreationer är ett ekonomiskt och kul sätt att engagera barnen. Bara genom att gå ut i skogen för att samla in löv, kottar och pinnar kan i sig vara ett spännande äventyr. När insamlandet är gjort kan ett exempel vara att att måla djuransikten på de torkade löven för att sen klistra upp på ett vitt pappersark. Ni kan även göra söta små igelkottar genom att klippa ut formen av en igelkott i papper för att sedan klistra på löv i olika nyanser som igelkottens taggar.

Gör din egen vimpel

Ett väldigt enkelt och trendigt pyssel är att göra sin egen vimpel. Välj ett långt snöre eller band som du har hemma. Sy sedan trekanter av valfritt tyg, gärna stuvbitar, och häfta sedan fast tygbitarna på snöret. Här kan du även sy olika bokstäver eller endast knyta tygbitarna runt snöret. Ett miljösmart och ekonomiskt pyssel som verkligen kan involvera hela familjen med tanke på de olika svårighetsgraderna som finns och som kan skapas genom att antingen sy eller endast knyta tyget.

Detta är bara några av alla de spännande pyssel ni som familj kan göra tillsammans. Det är endast fantasin som kan sätta gränsen för vad just ni väljer att satsa på!

dante