Design både praktiskt och snyggt

Design både praktiskt och snyggt

Design underlättar! Tänk alla de smarta grejer vi har runt omkring oss som underlättar i vår vardag, noga uttänkta för att göra våra liv mindre tråkiga men som även är snygga. I hemmet vill vi gärna plocka in designens praktiska och estetiska skönhet men även satsa på pjäser som är odödliga.

Att förändra i hemmet

Vi är dock inte främmande för att förändra i vårt hem, att byta ut kuddfodral, gardiner och sofföverdrag när våren kommer och skänker en välkomnande känsla av pånyttfödelse efter vinterns långa och hårda tilltag. Några som tagit fasta på det är Ikea, som med sin klädsel ikea ektorp klädsel möjliggör för en välbehövlig förändring i hemmet. Klädseln skänker även en ombonad och lyxig känsla till hemmet till ett överkomligt pris.

Andra sätt att förändra i hemmet och få det att bli inbjudande är att satsa på hållbar och klassisk design men även design i detaljerna. Att blanda gammalt och nytt ger en eklektisk känsla och gör hemmet mer personligt. Det finns inga regler i inredning utan du kan fritt gå lös bland både Bukowskis designklassiker och Lagerhaus roliga inredningsdetaljer. Variation förnöjer och så liksom i hemmet, som bör vara din oas för återhämtning och paus från livets krav och måsten.

Skandinaviens designmecka – Danmark

Om vi blickar över till vårt grannland Danmark kan vi få mycket inspiration, då de vågar leka med färger, detaljer och pjäser. Deras hem präglas ofta av en mogen men ändå lekfull känsla och designen går som en röd tråd i deras bostäder. Det lilla landet är känt för sina vackra men också banbrytande möbler och accessoarer och många av de mest kända namnen inom design klingar danskt. Deras framgångshistoria inom design startade på 1950-talet och dess stjärna lyser fortfarande starkt. Våga inspireras av färg och ett mått lekfullhet! Varför inte satsa på stolen ”Myran” av Arne Jacobsen eller lampan ”Ray Pendant” från uppkomlingen Mater? Det går att sammanfatta danskarnas inredning med en mening och det är att de går sin egen väg.

Alla tider har sina influenser

För det finns nämligen många vägar att gå inom design och inredningsdesign. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska satsa på och kanske är du en person som oroar dig för att det inte ska vara ”rätt”? Alla tider har sina influenser, ibland är det minimalistisk och avskalad design som gäller och ibland kablar inredningsreportage ut artiklar med drömmarna till en engelsk stuga i skogen. Att hela tiden fastna i tidens idéer om inredningsdesign gör det hela mycket tråkigt och i värsta fall dyrt. Satsa på ett hem där du väljer ut dina favoriter och satsa på detaljer som är lätta att byta ut när du tröttnar. Tänk hellre du än dem innan du ger dig i kast med att följa tidens designtrender.

dante