Sälj din design på nätet

Sälj din design på nätet

7 smarta sätt att sälja sin design på nätet:

1. Egen webbutik

Numera är det enkelt att starta sin egen webbutik. Hos tex. svenska Tictail kan du kan bygga upp din webbshop på några minuter.

När du driver en webbutik kan man inte räkna med att besökarna hittar dit av sig själva. Här gäller det att arbeta kontinuerligt med marknadsföring av webbutiken. Du kan exempelvis arbeta med SEO och sociala kanaler för att driva trafik till din butik.

https://tictail.com

2. Etsy

För den som inte vill starta sin egen webbutik är Etsy ett bra alternativ. Etsy är en enorm marknadsplats på nätet där du kan sälja egendesignade produkter som posters, mockups, bröllopsinbjudningar mm.

https://www.etsy.com

3. Society6

Ladda upp dina bilder på Society6 och sälj dem som tex. posters, kuddar, klockor och mobilskal.

Society6 sköter tryck, kundservice, frakt och betalar ut ersättning till dig när du säljer produkter via deras webbsida.

https://society6.com

3. Fiverr

Fiverr en av världens största marknadsplatser för digitala tjänster. Här kan man sälja allt som går att förmedla digitalt över nätet, som exempelvis illustrationer, fotografier, formgivning och webbdesign. Du som formgivare har direktkontakt med kunden.

https://www.fiverr.com

4. Threadless

På Threadless kan man ladda upp designförslag för t-shirts som sidans medlemmar sedan röstar på. Vinnaren får sedan betalt och personens design på t-shirts säljs på sajten.

www.threadless.com

5. graphicleftovers.com

Graphic Leftovers säljer dina gamla bilder eller annan design som sorterats bort under tidigare uppdrag eller ligger och skräpar i byrålådan.

graphicleftovers.com

6. Bildbyrå

Sälj din grafik, vektor bilder, foton, mönster, bakgrunder eller illustrationer på bildbyråer.

istockphoto.com

7. Skriv om din design

Intresset för inspiration, instruktioner och tutorials inom design är enormt, och det finns flera webbsidor som tex, Photoshop tutorials som köper in artiklar. Varför inte dela med dig av din kunskap och beskriva din egen arbetsprocess.

Home

dante