Så blir du homestylingkonsult

Så blir du homestylingkonsult

Om du är inne på sajter som Hemnet regelbundet har du säkerligen märkt att lägenheter och hus ofta är stylade inför fotografering och visning. Det är självfallet är för att bostaden ska ser mer inbjudande ut, vilket i sin tur höjer marknadsvärdet. Skulle du vilja arbeta med denna typ av inredning? Då finns det många olika typer av utbildningar du kan gå. Vissa länge kurser gör dig till certifierad inredare, andra att du blir diplomerad homestylingkonsult. Du måste först fundera på vilken väg du vill ta och vad du har som mål med din utbildning.

Vad gör en homestylist?

En homestylist anlitas för att styla en bostad inför kommande försäljning. Målet är alltid att mäklaren ska få ett så högt försäljningspris som möjligt. Du kan anlitas antingen av en mäklarbyrå eller säljaren själv. Det vanligaste är att mäklaren står för stylingen och att du alltså arbetar på uppdrag av denne. Du måste förstå hur färg, detaljer och belysning skapar en trivsam och inbjudande miljö som får köparna att bli intresserade av lägenheten eller huset. När det kommer till homestyling ska det inte kännas som någon annan redan bor i bostaden. Alla personliga ägodelar ska alltså plockas bort. Dock får hemmet inte kännas kallt utan personligt.

Ska jag bli homestylist eller inredare?

Som vi nämnde i början finns det kurser som homestylist och som inredare. Det går självfallet att kombinera dessa om du är riktigt ambitiös. Fördelen med att ha en utbildning som inredare bakom dig är att du har mycket större valfrihet och kan också ta dig an andra uppdrag förutom homestyling. Väljer du att arbeta med endast homestyling kan du arbeta dig uppåt och skapa dig en fast kundkrets som alltid kontaktar dig vid nya försäljningar. Det beror lite på vad du brinner för.

Jämför mäklare och kontakta dem

När du har fått ditt certifikat är det en god idé att kontakta olika mäklare och berätta för dem att du är tillgänglig för jobb. Hos sajten Boneo kan du jämföra mäklare och hitta de firmor som du gärna skulle kunna tänka dig att jobba med. Boneo är också en bostadssajt där du kan söka efter listade objekt och kommande försäljningar. Här kan du alltid kolla efter inspiration om du vill se hur andra har gjort med styling för en viss bostad. Då kan du få ett hum om vad det handlar om, till exempel innan du ska börja din utbildning.

En bransch med hård konkurrens

Inredning har blivit ett stort intresse för många svenskar, vilket betyder att allt fler söker sig till inredaryrken som homestyling. Du får alltså vara beredd på tuff konkurrens och att vässa armbågarna. Redan från början kan det vara smart att tänka på vad du erbjuder som ingen annan kan göra. Sedan kan du också skapa ett konto på sociala medier och lägga ut olika bilder på din typ av inredning. Det kan också vara ett sätt att komma i kontakt med mäklare eller andra potentiella kunder som vill sälja sin bostad.

dante