Ge ditt hem ny design!

Ge ditt hem ny design!

Det är inte särskilt svårt eller dyrt att ge ditt hem en ny design. Oavsett om du har tröttnat på hur ditt hem ser ut idag eller om du känner att du har spenderat lite för mycket tid hemma under pandemin, kan du med några enkla medel förändra känslan och designen i ditt hem.

Tips och trix

Det första och kanske lättaste tipset att göra är att söka ny inspiration. Ta hjälp av hur designers runt om i världen har valt att designa sina hem, kanske hittar du något hos dem som du också kan använda dig av. Du kan också hitta inspiration ute i trädgården eller hos grannen om du inte vill göra mer research än så.

Ett annat bra tips för att byta design och stil på ditt hem är att måla eller tapetsera om. Om du inte känner dig bekväm med att utföra arbetet själv kan du ta hjälp av professionella målare för ett garanterat bra resultat. På samma sätt kan du välja att klä om sittmöbler eller måla om andra möbler. Det kan du också hitta bra hjälp för att genomföra på ett professionellt sätt.

Om du har en mindre budget och mer är intresserad av små förändringar i ditt hem, då kan du börja med att möblera om. Våga bryta invanda mönster! Kanske kan matsalen bli det nya kontoret och kontoret bli ett bibliotek eller kanske kan du byta sovrum med dina barn. Möjligheterna är oändliga och det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Ibland räcker det dessutom med att enbart möblera om i rummet. Det vill säga, istället för att flytta ett rum till ett annat kan du möblera om i rummet. På det sättet kan du enkelt skapa en ny design och ge rummet en helt annan känsla. Det gäller att våga prova sig fram och blir du inte nöjd på första försöket kan du alltid försöka en gång till.

Du kan också använda dig av växter, textilier och tavlor för att smidigt förändra designen i ditt hem. Kanske kan du byta ut några av dina somriga detaljer mot något som känns mer som höst, införskaffa lite nya ljus och filtar och vips så har du en helt ny känsla hemma. Det behöver verkligen inte vara svårare än så att förändra designen i ditt hem. Det gäller att våga prova dig fram.

dante