Design på distans

Design på distans

Den som arbetar med digital design som tex. grafisk formgivare, webbdesigner eller illustratör kan med teknikens hjälp resa och samtidigt sköta sitt arbete. Bli en digital nomad och försörj dig med hjälp av din laptop och ha din arbetsplats var du vill i världen.

Att bli en digital nomad har blivit allt mer populärt och gör att man kan ha sitt kontor på en strand i Thailand eller i en trädgård med utsikt över risfälten på Bali. För att arbeta på distans behöver du egentligen bara ha en välfungerande dator och bra internetuppkoppling.

På sajten Workfrom kan man leta efter bra arbetsplatser över hela världen som passar för frilansare och digitala nomader. Prova även att söka efter olika grupper på Facebook för digitala nomader på olika ställen där man kan få inspiration från andra som valt att leva på samma sätt.

Om du befinner dig i länder där det är billigt att leva och samtidigt arbetar för Sveriges marknad, har du bra förutsättningar för att samtidigt gå ner i arbetstid. Du kanske kan klara dig på att arbeta halva dagar, och få tid att spendera resten av dagen på stranden.

Du kan även hyra ut din bostad i Sverige för att få in extra pengar.

dante