Skapa fin inredning på balkongen

Skapa fin inredning på balkongen

Många hus och lägenheter har ett utrymme som är lätt att glömma bort, och det är balkongen. Oavsett om du har en stor eller liten balkong kan det vara trevligt att inreda denna för att få den att passa ihop med resten av ditt hem. Det kan även vara snyggt att se en balkong med fin design från utsidan av byggnaden också.

Att tänka på

När du ska inreda en balkong kan du använda dig av samma tips som när du inreder ett rum. Det viktiga att tänka på är dock att sittplatserna även klarar av vädret. Ett tips är att du väljer en stilsäker inredning ifall du inte vill uppdatera inredningen då och då.

Sittplatser

Om du har plats för möbler kan det vara fint med en liten soffa och ett par stolar. Skulle du däremot ha en väldigt liten balkong kan du skapa en mysig hörna med plädar och stora kuddar. Du kan även placera ut en snygg balkongmatta så du slipper gå på det hårda golvet. Textilier är någonting som rekommenderas oavsett om du har möbler eller inte. De kommer nämligen addera lite färg samt ge en bra kombination mellan mjukt och hårt.

Belysning och växter

En bra belysning är viktigt för att skapa en trevlig stämning. Det blir speciellt mysigt med en fin ljusslinga som du antingen virar runt räcket eller sätter upp i taket, om balkongen har tak.

Växter är en annan sak som höjer stämningen en aning. Har du endast en liten balkong kan du välja att plantera dessa i en balkonglåda som sedan hängs upp på räcket. Du kan även sätta fast ett antal krokar i taket och hänga upp växterna.

dante